Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΜΑΣ  ΣΥΜΕΤΕΙΧΕ  ΕΙΣ  ΤΗΝ  ΕΟΡΤΗ , ΟΝΤΑΣ   ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ  ΚΑΙ  ΠΟΛΛΑ  ΑΠΟ  ΤΑ  ΜΕΛΗ  ΜΑΣ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ  ΚΑΛΕΣ  ΔΡΑΣΕΙΣ .
  Η   ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  < ΒΑΛΛΕΤΑΙ  >  ΑΠΟ  ΠΑΝΤΟΥ , ΑΠΟ  ΕΧΘΡΙΚΑ  ΠΥΡΑ .

   ΠΡΩΟΘΟΥΝ  ΤΗΝ  ΑΝΩΜΑΛΙΑ , ΕΝΩ  ΟΙ  ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ  ΑΡΧΕΣ    ,ΚΑΙ ΟΙ  ΥΓΕΙΩΣ  ΣΤΕΚΟΜΕΝΑΙ   ΒΑΣΕΙΣ ,  ΚΑΙ  ΘΕΣΜΟΙ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ  ΚΑΙ  ΣΥΡΙΚΝΩΝΟΝΤΑΙ .
         ΟΛΟΙ  ΞΕΡΟΥΜΑΙ  ΠΟΙΟΙ  ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ  ΠΙΣΩ  ΑΠΟ  ΟΛΑ  ΑΥΤΑ .




Εορτή Συλλόγου Πολυτέκνων Λιβαδειάς

06-11-17:Tην Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 οι πολύτεκνοι της Λιβαδειάς και των περιχώρων γιόρτασαν   τους προστάτες τους Άγιους Τερέντιο-Νεονίλλα και επτά παιδιά τους .


        Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λιβαδειάς και περιελάμβανε Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία ,ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδειάς κ. Γεώργιο ,χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Νικόλαο Σανιδά ,τιμητική βράβευση και οικονομική ενίσχυση 10 νέων πολύτεκνων οικογενειών και στο τέλος δεξίωση στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού.
         Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αφού έκανε σύντομη αναφορά στη ζωή των τιμωμένων Αγίων ,τόνισε το μαρτυρικό τέλος και την θυσία τους για την Χριστιανική πίστη που συνέβη την περίοδο των μεγάλων διωγμών του Χριστιανισμού ,επί αυτοκτάτορος Διοκλητιανού τον 2ο μ.Χ. αιώνα .
        Συσχέτισε την θυσία τους με το θυσιαστικό πνεύμα των πολύτεκνων γονέων που επιλέγουν να φέρουν στον κόσμο και να μεγαλώσουν πολλά παιδιά σε πείσμα της οικονομικής κρίσης και του ευδαιμονισμού που έχει εισβάλλει στην Ελληνική κοινωνία και ιδίως στην νεολαία μας.
       Κάλεσε την Ελληνική Πολιτεία να ασχοληθεί σοβαρά με το δημογραφικό πρόβλημα και την Υπογεννητικότητα στη πατρίδα μας ,που αν δεν αναστραφεί μπορεί να οδηγήσει σε αφανισμό των Ελληνισμό.
       Ο πρόεδρος του Συλλόγου απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στις πολύτεκνες οικογένειες που με ηρωισμό και ευθύνη φέρνουν στον κόσμο ,ανατρέφουν, μορφώνουν και αποκαθιστούν πολλά παιδιά, τόνισε την ευτυχία που βιώνουν στην πολυμελή οικογένεια και ευχήθηκε υγεία και αγάπη στα μέλη του Συλλόγου.
       Ακολούθησε η τιμητική βράβευση –οικονομική ενίσχυση εκ μέρους της τοπικής Εκκλησίας 10 νέων πολύτεκνων οικογενειών εκλεκτών μελών του Συλλόγου που είναι οι ακόλουθες:
1) Αθανάσιος Τσαπρούνης-Σοφία Σασιάκου με 6 παιδιά
2) Σπυρίδων Δημητρίου –Ανθή Πολυτάρχου με 5 παιδιά
3) Ηλίας και Σοφία Κοπανάκη με 5 παιδιά
4) Θεόδωρος και Παναγιώτα Ψευτη με 5 παιδιά
5) Σπυρίδων Τσιγιάννης –Αρετή Κυριάκου με 4 παιδιά
6) Κωνσταντίνος Μαγκας –Ερασμία Τριανταφύλλου με 4 παιδιά
7) Χρήστος Αθανασάκης –Μαρίνα Κάππα με 4 παιδιά
8) Γεώργιος Χαλιμπούρδας-Ευαγγελία Καλογερομήτρου με 4 παιδιά
9) Ιωάννης Γκίκας –Γεωργία Μωραΐτη με 4 παιδιά
10) Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου –Αναστασία Κώτσου με 4 παιδιά

     Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Σανιδάς τις συνεχάρη τονίζοντας την σεμνότητά τους ,το ήθος τους και κυρίως την Χριστιανική τους πίστη.
    Επίσης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο για το ειλικρινές και θερμό ενδιαφέρον του για την πολύτεκνη οικογένεια και την γόνιμη συνεργασία του με το τοπικό Σύλλογο μας.
    Η όλη εκδήλωση που συγκέντρωσε μεγάλο πλήθος πολύτεκνων και φίλων των πολύτεκνων έκλεισε με θερμή δεξίωση στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου