Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

O εθνάρχης της συμφοράς



Σαν  Εχθες  8 Μαρτίου γεννιέται στην Πρώτη Σερρών ο εθνάρχης της συμφοράς της Ελλάδος.
Πρωθυπουργός πάντοτε φυτευτός από τα εκάστοτε κέντρα εξουσίας κατάφερνε σε λίγο χρονικό διάστημα να εξανεμίζει τα ποσοστά που του δίνονταν ως δώρο.
Τοποθετήθηκε για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός, πραξικοπηματικά αντί του Στ. Στεφανόπουλου, το 1955 μετά το θάνατο του Αλέξανδρου Παπάγου και κατάφερε μέσα σε λίγο διάστημα να γίνει τόσο μισητός από τους έλληνες ώστε να διαφύγει το 1963 με ψευδώνυμο στο Παρίσι. Στην διάρκεια αυτής της οκταετίας κατάφερε να υπογράψει τις κατάπτυστες συνθήκες Ζυρίχης και Λονδίνου που ουσιαστικά παρεχώρησαν την μισή Κύπρο στους Τούρκους ενώ την ίδια ώρα οι Κύπριοι μαχητές της ΕΟΚΑ μάχονταν για την ΕΝΩΣΗ τους με την μητέρα Πατρίδα.
Επανήλθε πάλι φυτευτός το 1974 με ποσοστό προίκα 54% και την ολοκλήρωση της προδοσίας απέναντι στον κυπριακό ελληνισμό. Ουδέποτε επέτρεψε, και σαν πρόεδρος της δημοκρατίας , να ανοιχθεί ο φάκελλος της Κύπρου. Το 54% κατάφερε μέσα σε επτά χρόνια να το κατεβάσει 15 ολόκληρες μονάδες. Στην επταετία αυτή κατάφερε να διώξει όλον τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο από τη χώρα (Ωνάσης , Νιάρχος, ναυπηγεία, Λάτσης, ΧΡΩΠΕΙ, ΜΕΒΕΑ κ.α.) κρατικοποιώντας όλες τις βιομηχανίες για να τις κλείσει σε βάθος χρόνου
Αργοτερα ανελαβε  ο  αλλος  < Σωτηρας >  ο  Αντρεας  Παπαντρεου  τις  υπολοιπες (Πειραικη ,Αγετ ,ΙΖΟLA ,Mιχαηλιδης ,
Μυλοι  Αγιου  Γεωργιου ,Πιτσος   κ.α. )
Μας βάζει στην ΕΟΚ για να συντηρούμεθα με δανεικά κι εμβάσματα ανοίγοντας τον δρόμο στον φίλο του Αντρέα για την πλήρη διάλυση της Ελλάδος, κάτι που σήμερα αντιλαμβάνονται και οι πλέον αδαείς.
Είναι ίσως ο μόνος  «έλληνας»  που έχει ταφεί σε ιδιωτικό μαυσωλείο στη Φιλοθέη και από τους αρκετούς πολιτικάντηδες της ιερής αυτής Πατρίδος που δεν θα ισχύσει το «ο νεκρός δεδικαίωται». (Ουτε  η  Γη  δεν  τους   Θελει  , οπως λεγει και
ο  Αρχηγος   Λοχαγος  ε. α.   Ανδρεας  Πετροπουλος  )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου