Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΟΙ << ΣΥΝΕΡΓΑΤΑΙ >> ΚΑΙ Η << ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ >>

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ....................................................







Απέθανεν ο μακροβιώτερος των Ελλήνων πολιτικών και ο παλαιότερος του κοινοβουλίου. Υπήρξε εκ των κυριωτέρων παράγοντων των συνχρόνων πολιτικών εξελίξεων της χώρας και είς αρκετά, εκ των πλέον υπευθύνων διαμορφωτών των πολιτικών καταστάσεων.
Απεκλήθη απο τον Ζίγδην, έναν έντιμον πολιτικόν (σπανιότατο), ώς ο "Αρχιερέας του πολιτικού αμοραλισμού". Δηλαδή, αρχιερέας της πολιτικής ανηθικότητος.
Ψυχρός και ανέκφραστος στην διαμόρφωση της πολιτικής του γραμμής δεν εμποδίζετο να μεταπηδά και να μεταλλάσεται όπως τον συνέφερε ή διετασσετο να πράξη.
Επρόδωσε την παραδοσιακή του παράταξη και τον Γεώργιον Παπανδρέου σχηματίζοντας κυβέρνησιν με τους "αποστάτες" του Αθανασιάδη-Νόβα.
Έκτοτε είς την Κρήτην ονομάζετο "ο Προδότης". Αργότερα θα εγκαταλείψει το υπ' εαυτόν δημιουργηθέν κόμμα για να υπηρετήσει τον Καραμανλή ξεχνώντας τι έλεγε εναντίων του.
Έγινε πρωθυπουργός για λίγο μόνο και μόνο για να αναγνωρίσει το κράτος του Ισραήλ και να συνάψει διπλωματικές σχέσεις μαζί του, πράγμα που απεφεύγετο επιχρόνων απο κάθε Ελληνική κυβέρνηση, για να τον ρίξουν αμέσως μετά (διότι δεν χρειάζετο άλλο) με τον ίδιο προβοκατόρικο τρόπο που αυτός έριξε τον Γέρο Παπανδρέου (Σαμαράς).
Σύμφωνα με τους "νόμους" των πολιτικών περί ανόδου και προβολής των, πανδρεύθηκε μία κόρη πλουσία, η οποία έλεγε για αυτόν:"Άν χρειασθή, μπορείς να τον κοψεις κομματάκια καινα τον μοιράσεις ώς ηρεμιστικό".
Ψυχρός, απαθής και "γκαντέμης", έφτιαξε μια μεγάλη περιουσία για αυτόν και τα παιδιά του. Λέγεται οτι είχεν μετοχές σε πλοία και καταθέσεις στο εξωτερικό. Ποτέ δεν δόθηκαν εξηγήσεις για τα αρχαία στην κατοχή του και το δήθεν μουσείο που παραχώρησε στο κράτος (sic!).
Ζούσε στην Κρήτη ώς "πολιτικός μαφιόζος" με τους μπράβους του και δεκάδες κουμπαριές που εξυπηρετούσαν την τοπική του προβολή, ασφάλεια και οικογενειακή του παρουσία. Ελέγετο οτι κρατούσε απο τον εβραίο Μπενίζ-ελόν (Μπενιζέλο) και εφόρεσεκαι αυτός με την σειράτου την εβραϊκή τάπα στο κεφάλι (κιπά) κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ.
Αυτός πίεσε τον γυιό του (κούλη) να κάνει το γαμήλιο ταξίδι στην Τουρκία και ο ίδιος διέδιδε ψευδώς οτι : "ο Κυριάκος δεν θα ασχοληθή με την πολιτική", για να κινδυνεύουμε σήμερα να τον φάμε στο κεφάλι ώς πρωθυπουργό.
Αίσθηση προεκάλεσε το λεχθέν απο τον κολοτούμπα προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. οτι με τον Θάνατο του Μητσοτάκη απώλεσεν τον πολιτικώς πνευματικό πατέρα του. έτσι εξηγείται η πολιτική διαδρομή και το πολιτικό ήθος του.
Όχι. Καμμία απώλεια ο θανατός του για την Πατρίδα. Ανακουφισις και ηρεμία. Υπήρξε αντιπαθής στον λαό και δικαίως απώλεια , μόνον για το αντεθνικό κοινοβούλιο και τα κέντρα εξουσίας του εξωτερικού. Αφήνει πίσω του μια πολυτάραχη και όχι καθαρή σελίδα ιστορίας και προπαντός το χειρότερο: την Ντόρα και τον κυριάκο.

Ο Θεός να βοηθήσει την Ελλάδα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου